Použité suroviny receptu Šlehačková roláda s nutellou:
4 vejce
| 120 g cukr moučky
| 400-600 ml smetany
| 2 sáčky ztužovače šlehačky
| 120 g polohrubé mouky
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 130 g nutelly
| 100 g bílé čokolády
| 100 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu Šlehačková roláda s nutellou:
1) Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypejte moučkový cukr a společně vyšlehejte do pěny z lehka vmíchejte sníh a zapracujte polohrubou mouku.
2) Plech vyložte pečícím papírem těsto na něj nalijte. Troubu na 180°c asi 15-20 minut pečte. Korpus překlopte na pocukrovanou utěrku a srolujte do rolády a nechte vychladnout.
3) Smetanu nalijte do vyšší nádoby. Přisypejte k ní vanilkový cukr se ztužovačem a společně vše vyšlehejte na pevnou šlehačku. Vychladlý piškotový plát potřete nejdříve změklým nugátem, potom na něj rozdělte dvě třetiny šlehačky a opatrně stočte do rolády. Vložte jí asi na hodinu do ledničky a nechte tuhnout.
4) Bílou i hořkou čokoládu nastrouhejte ne hrubo. Ztuhlou roládu potřete zbylou šlehačkou. Povrch i strany posypejte čokoládovými hoblinami...:-)