Použité suroviny receptu Šlehačkové řezy s jahodami:
těsto: 500 g listového těsta
| 1 vejce na potření
| náplň: 300 g jahod
| 300 ml mléka
| 250 ml smetany ke šlehání
| 1 sáček pudinkového prášku
| 100 g krupicového cukru
| zdobení: moučkový cukr
Postup přípravy receptu Šlehačkové řezy s jahodami:
Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a rozkrájíme na obdélníky o rozměru 6 × 10 cm. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. V předehřáté troubě je při 200 °C pečeme 20 minut. Po upečení necháme korpusy vychladnout.
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. Ze smetany připravíme pevnou šlehačku. Vychladlý pudink pomocí elekrického šlehače rozšleháme. Pak do něj zlehka vmícháme šlehačku.
Jahody očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Vychladlé korpusy podélně rozkrojíme. Na spodní díly pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkáme krém. Navrch rozložíme jahody a přitiskneme vrchní díly korpusů. Před podáváním dortíčky pocukrujeme.
Fotky receptu Šlehačkové řezy s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!