Vložil: | Cvachova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Šlikovské kraple:
1 slepice
| máslo, mouka na jíšku
| 250 ml smetany
| 2 žloutky
| 1 lžičku sýru parmazán
| 2 vejce
| hl. mouka
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Šlikovské kraple:
Uvařené maso ze slepice jemně rozsekáme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme jí smetanou a přidáme k masu. Maso osolíme, přidáme mletý pepř, dva žloutky, lžičku parmazánského strouhaného sýra a promícháme. Z mouky a dvou celých vajec uděláme nudlové těsto. Těsto rozválíme a poklademe jednou polovinou hromádky nádivky. Přes ně přehneme těsto potřené bílkem a vykrajujeme malé čtverečky (kraplíčky). Kraje stiskneme a kraplíčky zavaříme do osolené vařicí vody. Vaření vyplavou na povrch. Podáváme je polité rozpuštěným máslem se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Šlikovské kraple:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!