1 menší kuře
| 1/2 lžičky mleté sladké papriky
| 2 vejce
| 50 g hladké mouky
| strouhanka
| tuk na smažení
| sůl
Postup přípravy receptu Smažené jarní kuře:
Kuře rozčtvrtíme, stehýnka a křídla nařízneme v kloubech a porce částečně vykostíme. Stáhneme kůži a dáme ji s kostmi i vnitřnostmi a zeleninou vařit do polévky. Čisté porce trochu naklepeme, potřeme solí a mletou paprikou. Obalujeme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s 2 lžícemi vody a ve strouhance. Smažíme v menším kastrůlku (aby byla hladina tuku vysoká) 15-20 minut, zpočátku prudce a potom zvolna. Podáváme s vařenými brambory a kompotem nebo zeleninovým salátem.
Fotky receptu Smažené jarní kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!