Použité suroviny receptu Smažené koblihy plněné uzeninou:
400 g polohrubé mouky
| 100 g nastrouhaných vařených brambor
| 40 g droždí
| šálek mléka
| 1 vejce
| sůl
| 20 g rozpuštěného másla
| 200 g libové uzeniny
| mouka na vál
| olej na smažení
| vykrajovátko velikosti 6-8 cm
Postup přípravy receptu Smažené koblihy plněné uzeninou:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Mouku promícháme se solí a prosejeme na vál. Přidáme nastrouhané brambory, máslo, rozšlehané vejce, mléko a droždí. Vypracujeme těsto, které necháme v míse pod utěrkou vykynout. Pak těsto na pomoučeném vále rozválíme a ostrým nožem naznačíme čtverce o straně asi 8 cm. Do středu poloviny čtverců rozdělíme pokrájenou uzeninu a přikryjeme druhou polovinou rozváleného těsta. Lehce stlačíme kolem kopečků uzeniny a pak tvořítkem vykrájíme kulaté koblihy. Ty necháme ještě jednou krátce kynout na vále pod utěrkou a nakonec je v rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Smažené koblihy plněné uzeninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!