Postup přípravy receptu Smažené koule z rizota :
V pánvi rozehřejte olej a nechte zesklovatět cibuli a česnek. Přidejte papriku, rýži a oregano. Za neustálého míchání smažte 2-3 minuty, aby se rýže pokryla olejem. Vývar postupně přidávejte do pánve. Vždy počkejte s novou dávkou, než se předchozí vsákne. Jakmile se všechna tekutina vstřebá a rýže je měkká, což by mělo trvat dohromady asi 15 minut, sejměte pánev z plamene a nechte směs trochu vychladnout. Sýr rozkrájejte na 12 dílů. Vezměte vždy jednu lžíci rizota a kolem každého kusu sýra z něj vytvarujte kouli, takže budete mít nakonec 12 koulí. Rozpalte olej na pánvi a koule postupně po třech opékejte ze všech stran do zlatova. Vyjímejte koule děrovanou lžící a pokládejte je na papírové ubrousky. Smažené koule z rizota podávejte horké.