Použité suroviny receptu Smažené maďarské palačinky :
4 ks vejce
| 400 ml mléka
| 210 g pol. mouky
| 3 lžíce oleje
| 1 ks cibule
| 300 g mletého masa
| 1 lžička mleté papriky
| pepř, sůl
| 100 g loupaných rajčat
| 1 ks zelená paprika
| 50 ml rama ke šlehání
| 2 lžíce sekané petrželky
| hladká mouka
| strouhanka
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Smažené maďarské palačinky :
2 vejce rozšleháme s mlékem a špetkou soli. Postupně přidáváme polohrubou mouku a tak připravíme řídké těsto. Z těsta upečeme na olejem vymazané pánvi tenké palačinky.
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, rajčata i papriku rozkrájíme. Cibuli necháme zesklovatět na lžíci oleje. Vmícháme mleté maso a orastujeme je. Poté ho poprášíme mletou paprikou, osolíme ho a opepříme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriku a vše společně asi 15 minut dusíme. Na závěr směs zalijeme Ramou Cremefine a vmícháme do ní dvě lžíce nasekané petrželky.
Mírně vychladlé palačinky potřeme masovou směsí a stočíme do roličky. Konce dobře uzavřeme, aby náplň při smažení nevytékala.
Takto připravené roličky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme dozlatova. Smažené maďarské palačinky podáváme se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Smažené maďarské palačinky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!