Použité suroviny receptu Smaženky z bílé klobásy v kapustě:
30 dkg klobásy
| 6 velkých listů kapusty, případně i bílého zelí
| 2 ks vejce
| dle potřeby strouhané housky
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Smaženky z bílé klobásy v kapustě:
Listy kapusty vložíme do osolené vody a 5 minut povaříme. Pak je necháme okapat a skrojíme tence žebra, aby se listy lébe balily. Obsah klobásy vymáčkneme, rozdělíme na 6 dílů a utvoříme oválné placičky. Položíme je na listy, přehneme okraje a sbalíme na plocho, od silnějšího konce počínaje. Dobře je stiskneme, případně sepneme párátky. Obalíme v rozšlehaných vejcích, strouhané housce a smažíme zvona na každé straně asi 6 minut. Smaženky z bílé klobásy v kapustě podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Smaženky z bílé klobásy v kapustě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!