Použité suroviny receptu Smetanová houbová polévka s tymiánem :
500 g čerstvých hub
| 1/4 malého celeru
| 1 mrkev
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 bobkový list
| 1 l drůbežího vývaru
| 1 lžička čerstvých lístků tymiánu
| 60 g másla
| 250 ml smetany
| 70 g rýže
| sůl
| 4 snítky tymiánu
| 1 svazeček pažitky
Postup přípravy receptu Smetanová houbová polévka s tymiánem :
Houby nakrájíme na větší kousky. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Zeleninu i houby vložíme do vroucího drůbežího vývaru, přidáme bobkový list a vaříme doměkka. Potom vyjmeme bobkový list, přidáme lístečky tymiánu a vše nahrubo rozmixujeme. Rýži uvaříme doměkka. Vaříme asi 12 minut. Uvařenou rýži scedíme a propláchneme studenou vodou. K rozmixovanému vývaru přidáme máslo a necháme je rozpustit. Potom jej zalijeme smetanou a již dále nevaříme. Do polévky nakonec vsypeme vařenou rýži a každou porci ozdobíme snítkou tymiánu a pažitkou.
Fotky receptu Smetanová houbová polévka s tymiánem :