125 g čerstvého másla
| 13 dkg cukru
| 25 dkg polohrubé mouky (nebo 1:1 hladká a polohr.)
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1 špetku soli
| 2 vajíčka
| 3-5 lžic smetany - zkuste i zakysanou smet. nebo jogurt, Ramu Cremefine
| 1/2 sáčků prášku do pečiva
| 15 - 20 dkg ovoce, čokoládu ( dle chuti)
Postup přípravy receptu Smetanové muffiny:
Je to novější, neboli modernější druh pečiva. Jako forma se prodává pečící plech o 12 nebo menší o 6 formičkách.
Víše uvedený recept je pro 12 kusů muffin.
Prá rad, jak na to: upřenostněte kvalitní suroviny, těsto nemícháme ve šlehači, ale ručně, zpracujeme jej rychle, ale důkladně.
Smícháme vzlášť tekuté suroviny a vzlášť sypké suroviny.
Předehřejeme troubu a pečeme při teplotě 180-190 °C. Po vyndání z trouby necháme na plechu asi 2 min zchladnout a pak teprve vyndáme.