Použité suroviny receptu Smetanový třešňový koláč:
125 g másla
| 100 g cukru
| 5 vajec
| 2 lžíce citronové šťávy
| 150 g mouky
| 50 g solamylu
| 1 prášek do pečiva
| podle potřeby třešně
| 150 g zakysané smetany
| 3 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Smetanový třešňový koláč:
Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Našleháme máslo s cukrem. Pak postupně přidáme tři vejce a citronovou šťávu a dobře to vymícháme.
Do mouky dáme prášek do pečiva a po lžících zamícháme do těsta.
Třeným těstem naplníme dortovou formu vymazanou a vysypanou moukou. Na těsto poklademe třešně. Smícháme smetanu a zbylá vejce se lžící moučkového cukru a uděláme polevu. Rozetřeme ji na třešně a koláč vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 40 minut.
Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Měla bych k tomuto receptu dotaz. Kam přijde 50 g solamylu? V postupu není uvedeno, jestli solamyl přijde do těsta nebo do polevy.
Další dotaz je ohledně mouky - hladkou nebo polohrubou?