těsto
| 1/2 l mléka
| 1 kg hladké mouky
| 2 kostky cukru
| sůl
| 1 dl oleje
| 1 kostka droždí
| na potření
| 2 vejce
| náplň
| 8 str. česneku
| máslo
Postup přípravy receptu Šneci s česnekem:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a cukr. Mléko necháme asi 15 minut nakynout v teplém místě. Pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme asi hodinu kynout.
Česnek, prolisujeme a vmícháme do másla spolu s trochou soli.
Kynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Jeden díl rozválíme a potřeme máslovou směsí. Svineme jako závin a nožem šikmo nakrájíme, abychom získali trojúhelníčky. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem. Takto postupujeme se všemi díly.
Šneky potřeme vejcem, posypeme podle chuti kmínem, sezamem nebo obojím. Šneky pečeme v horké troubě dorůžova.