Použité suroviny receptu Sněhový koláč s čerstvými jahodami:
těsto
| 1 lžička citr. kůry
| 100 g cukru
| 100 g hrubé mouky
| 3 vejce
| 50 g másla
| krém
| 3 bílky
| 180 g cukru krupice
| na formu tuk a mouka
| čerstvé jahody
Postup přípravy receptu Sněhový koláč s čerstvými jahodami:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme strouhanou citronovou kůru, mouku a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na vymazanou a vysypanou formu a dáme péct do středně teplé trouby. Necháme koláč zapéct.
Potom koláč vyndáme z trouby a poklademe čerstvými jahodami a na ně navrstvíme sníh. Na sníh ušleháme bílky s cukrem. Sněhový jahodový koláč dáme zvolna dopéct.