Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![2.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Sněhový ovocný koláč:
3 lžíce cukru moučka
| 3 bílky
| ovoce /rybíz, jahody, jablka/
| mouka
| tuk na vymazání
| těsto
| 150 g polohr. mouky
| 3 žloutky
| 3 lžíce mléka
| 150 g cukru moučka
Postup přípravy receptu Sněhový ovocný koláč:
Tuk, žloutky a cukr utřeme do pěny, pak přidáme mouku s kypřícím práškem do pečiva a mléko. Rozmícháme v hladké těsto, které dáme do vymazané a vysypané formy, a upečeme.
Na upečený korpus nandáme omyté ovoce, výběr je na naší chuti. Hodí se rybíz, jahody, ale i nastrouhaná či nakrájená jablka.
Ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru, sněhem ovoce potřeme a dáme zpět do trouby. Sněhový ovocný koláč zapečeme dorůžova.
Mimo sezónu dávám jablka, která pokapu citronovou šťávou a korpus koláče pomažu marmeládou - višňovou nebo rybízovou.
Fotky receptu Sněhový ovocný koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!