1 cibule
| 200 g kysaného zelí
| 200 g zelí va sladkokyselém nálevu
| 400 g špekáčků
| 50 g sádla
| dle chuti: sůl
| dle chuti: mletý černý pepř
| 1 lžíce mleté papriky
| 1 lžička kmínu
| 100 g brambor
| 250 g hrubé mouky
| 150 g hladké mouky
Postup přípravy receptu Špekáčkové zelí s noky:
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Zelí necháme okapat, popřípadě je překrájíme. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrolu rozehřejeme polovinu sádla a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme zelí a špekáčky. Osolíme, opepříme a posypeme paprikou i kmínem. Krátce osmahneme. Pekáček vymažeme zbytkem sádla a rozdělíme do něj zelnou směs. Zapékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme na jemno do mísy. Část vody z nich slijeme, přidáme hrubou i hladkou mouku a lehce osolíme. Vše důkladně promícháme a necháme 5 minut odpočinout. Bramborové těsto protlačíme přes síto na halušky přímo do vroucí vody. Když zhruba po 8 minutách noky vyplavou, vybereme je sítkem a necháme okapat. Nakonec noky promícháme se zelnou směsí a podáváme.
Fotky receptu Špekáčkové zelí s noky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!