Použité suroviny receptu Šťavnatý fazolový pekáček s uzenou krkovičkou:
250 g bílých fazolí
| 1 hlávka brokolice (500 g)
| 300 g uzené krkovičky
| 200 ml zakysané smetany
| 2 vejce
| 2-3 stroužky česneku
| 1 svazek petrželky
| 100 g balkánského sýra nebo fety
| dle potřeby: máslo na vymazání pekáčku
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Šťavnatý fazolový pekáček s uzenou krkovičkou:
Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme. Brokolici rozebereme na malé růžičky a cca 4 minuty ji povaříme v osolené vodě, taktéž scedíme a promícháme s fazolemi. Uzenou krkovičku a balkánský sýr nakrájíme na kostičky, přidáme k fazolím a vše zalijeme zakysanou smetanou, v níž jsme rozkvedlali vejce, osolili (mírně -balkánský sýr je slaný!) a doplnili prolisovaným česnekem a jemně nasekanou petrželovou natí.
Směs přendáme do máslem vymazaného pekáčku a zapékáme při 200°C asi 40 minut.
Fotky receptu Šťavnatý fazolový pekáček s uzenou krkovičkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!