Postup přípravy receptu Steak Diane s restovanými bramborami:
Rozpůlené brambory dáme vařit do osolené vody. Maso lehce pomačkáme prsty, osolíme a opepříme. Na 1 lžíci olivového oleje ho osmahneme z obou stran a vyjmeme. Na tutéž pánev dáme 3–4 šalotky nakrájené na kolečka, přidáme na plátky nakrájené houby, utřený stroužek česneku, sůl a pepř. Po chvilce přidáme přiměřené množství worcesterské omáčky (asi 3 střiky). Po 1–2 minutách přidáme 1 lžíci dijonské hořčice, párkrát prohodíme a je čas na flambování.
Mezitím si na vedlejší pánev připravíme brambory. Dáme je na pánev na rozpálený olivový olej, přidáme kousek másla, 2 stroužky česneku (jen je rozmáčkneme hranou nože) a svazeček rozmarýny. Vše osmažíme dozlatova.
Flambování: Do pánve nalijeme brandy a ihned ji postavíme na plotnu. Odkloníme ji směrem od sebe, počkáme, až plamen uhasne, přidáme 200 ml smetany, promícháme a vložíme připravené steaky. Posypeme je nahrubo nakrájenou petrželkou.
Hrášek povaříme 2–3 minuty v osolené vodě s kouskem másla, potom ho scedíme a spolu se steaky a bramborami upravíme na talíře.
Zdroj: iPrima.cz - Prostřeno