Postup přípravy receptu Strouhané tvarohové řezy:
Z hladké mouky smíchané s práškem do pečiva, tukem, moučkovým a vanilkovým cukrem, žloutky a kakaem vypracujeme těsto. Rozdělíme je na dvě poloviny. Na 30 minut je dáme ztuhnout do ledničky. Náplň připravíme smícháním cukru moučky, žloutku, tvarohu, maizeny a tuhého sněhu z bílků. Zlehka promícháme. Plech vytřeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Polovinu tmavého těsta nastrouháme na plech, potřeme tvarohovou náplní a navrch nastrouháme druhou část těsta. Pečeme v předehřáte troubě asi 15-20 minut. Moje rada: Těsto může být klidně jedno světlé a druhé tmavé. Vypadá to hezky a na chuti nemění. Tvarohu stačí 800 g, ale chutnější je z 1000 g. Výborná buchta, kterou doma milují. Dobrou chuť.