Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 15.09. 2025
Dnes má svátek Jolana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Švestková roláda

fotka Švestková roláda
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Švestková roláda:

4 vejce  | 100 g polohrubé mouky  | 100 g cukru moučky  |  tuk a mouka na plech  | 200 g švestek  | 100 g másla  | 500 g tvarohu  | 3 lžíce krystalového cukru  | 3 lžíce rumu  |  kůra z 1/2 citronu  | 2 lžičky mleté skořice  | 1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu Švestková roláda:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku a tuhý sníh z bílků.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vylijeme a při 180 stupních pečeme 15 minut. Upečené těsto vyklopíme na vlhkou utěrku a hned zavineme do rolády.
Umyté švestky odkostkujeme a nakrájíme na kostičky. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh, rum, citronovou kůru, mletou skořici a vanilkový cukr. Do krému nakonec přidáme švestky.
Vychlazenou roládu rozvineme, natřeme náplní a opět zavineme. Posypeme moučkovým cukrem a mletou skořicí.


Fotky receptu Švestková roláda:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Švestková roláda
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !