Použité suroviny receptu Švestkový koláč s drobenkou:
400 g polohrubé mouky
| špetka soli
| 1/4 l vlažného mléka
| 1 ks instantní droždí
| 4 ks žloutky
| 100 g cukru krupice
| 125 g Hery
| pár kapek citronoveho aroma
| 50 g mandlových lupínků
| 1 ks švestkový kompot
Postup přípravy receptu Švestkový koláč s drobenkou:
Změklou Heru, cukr a žloutky ušleháme. Ochutíme citrónovým aroma. Přidáme mouku s droždím a sůl. Nakonec zapracujeme vlažné mléko. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
Pak rozložíme na pomaštěný plech, povrch poklademe půlkami švestek řeznou stranou nahoru, posypeme mandlovými lupínky a drobenkou z 6 lžic hrubé mouky, 4 lžic pískového cukru a 2 lžic másla.
Vložíme do nepředehřáté trouby a pečeme při 180 stupních asi půl hodiny. Vychladlý koláč pocukrujeme a krájíme na řezy.
jsem včera zkoušela tenhle recept - chuťově vynikající, ale něco asi bylo špatně, protože těsto je tak křehké, že se mi rozpadávalo na plechu - tak jsme ho zbaštili jenom lžičkou.
Něco jsem asi spletla ale chutově byl vynikající...