500 g švestek
| 2 ks rebarbory
| 2 lžíce tmavého cukru
| 1 lžíce másla
| 100 g piškotů
| 50 g hladké mouky
| 50 g hnědého cukru
Postup přípravy receptu Švestkový krambl:
Oloupeme rebarboru a odstraníme z ní tuhá vlákna. Poté ji nakrájíme na centimetrové špalíčky a promícháme se dvěma lžícemi hnědého cukru. Švestky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtiny a promícháme s rebarborou.
Rozdrtíme piškoty či sušenky (v kuchňském robotu nebo v igelitovém pytlíku - válečkem na těsto). Poté k nim přidáme zbytek hnědého cukru, máslo rokrájené na kousky a mouku. Zpracujeme prsty nebo několika rychlymi pulzy v kuchňském robotu. Ovoce nasypeme do středně velké zapékací misky, posypeme drobenkou a dáme péct do trouby, vyhřáté na 180 stupňů (horkovzdušná 160 stupňů). Švestkový krambl pečeme asi 30 minut - koláč je hotový, když ovoce začne pouštět šťávu a drobenka dostane zlatavou barvu.
Fotky receptu Švestkový krambl:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!