Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Svíčková na smetaně a víně:
500 g falešné hovězí svíčkové
| olej
| 1 cibule
| 1 petržel
| 3 mrkve
| 100 g celeru
| nové koření, celý pepř
| 1 bobkový list
| 1 lžíci cukru
| sůl
| 1 dl bílého vína
| 2 dl sladké smetany
| 40 g hladké mouky
| 1 lžíce hořčice
| citrón
Postup přípravy receptu Svíčková na smetaně a víně:
Maso odblaníme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olej a maso v něm z obou stran osmahneme. Na vypečené šťávě osmažíme drobně nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou na tenká kolečka. Pak přidáme opečené maso, koření, cukr a sůl. Podlijeme vínem a vařící vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, zahustíme moukou rozšlehanou se smetanou a hořčicí. Dochutíme citrónovou šťávou. Vložíme zpět maso a ještě několik minut povaříme. Při servírování zdobíme kopečkem tuhé šlehačky na kolečku citrónu a brusinkami.
Fotky receptu Svíčková na smetaně a víně:
Fotky vložil: mikejla,damami