Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Švýcarský bramborový koláč:
1 kg syrových brambor
| 2 uzené klobásy
| 1 telecí párek
| 100 g másla
| 2 cibule
| 3 vejce
| 100 ml mléka
| 150 g hladké mouky
| podle chuti: sůl, majoránka, muškátový květ, rozmarýn
| 2 stroužky česneku
| tuk na plech
Postup přípravy receptu Švýcarský bramborový koláč:
Brambory očistíme, oloupeme a nastrouháme. Klobásy a párek nakrájíme na kostičky. Na 80 g másla osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Z vajec, mléka, mouky, soli, koření a rozetřeného česneku připravíme těsto, do kterého vmícháme rozstrouhané brambory, uzeninu a cibuli. Vše promícháme a nalijeme do tukem vymazaného pekáčku. Na povrch poklademe vločky zbylého másla a pečeme ve středně teplé troubě asi ¾ hodiny, až je koláč zlatavý a chrupavý.
Fotky receptu Švýcarský bramborový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!