|   
 
    | Vložil: | Mangovka |  | Porcí: | 6 |  | Doba přípravy: | 65 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 3 |  |  | 
Použité suroviny receptu Švýcarský bramborový koláč:
1 kg syrových brambor
 | 2 uzené klobásy
 | 1 telecí párek
 | 100 g másla
 | 2 cibule
 | 3 vejce
 | 100 ml mléka
 | 150 g hladké mouky
 | podle chuti: sůl, majoránka, muškátový květ, rozmarýn
 | 2 stroužky česneku
 |  tuk na plech
Postup přípravy receptu Švýcarský bramborový koláč:
Brambory očistíme, oloupeme a nastrouháme. Klobásy a párek nakrájíme na kostičky. Na 80 g másla osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Z vajec, mléka, mouky, soli, koření a rozetřeného česneku připravíme těsto, do kterého vmícháme rozstrouhané brambory, uzeninu a cibuli. Vše promícháme a nalijeme do tukem vymazaného pekáčku. Na povrch poklademe vločky zbylého másla a pečeme  ve středně teplé troubě asi ¾ hodiny, až je koláč zlatavý a chrupavý. 
Fotky receptu Švýcarský bramborový koláč: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!