200 g hladké mouky
| 80 g másla
| 80 g sádla
| sůl
| 1 lžička citronová šťáva
| mouka na vál
| Náplň: 2 cibule
| 60 g másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 1/4 l vlažného mléka
| 100 g strouhaného sýra
| podle chuti: sůl, pepř, petrželka
| 1/2 lžičky hořčice
Postup přípravy receptu Sýrový páj:
Máslo i sádlo rozkrájíme na malé kousky a promícháme s osolenou moukou. Přidáme citronovou šťávu a tolik vody, abychom získali jemné těsto. Těsto zpracováváme na vále nožem. Potom ho lehce rozválíme a složíme 3x jako těsto máslové. Potom ho opět vyválíme a upravíme do formy a utvoříme vyšší okraje. Dno propícháme vidličkou a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Pak opatrně vyjmeme, naplníme náplní a dáme znovu do trouby. Když okraje začnou zlátnout, koláč obrátíme, přidáme na něj kousek másla a opečeme na druhé straně.
Fotky receptu Sýrový páj:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!