Postup přípravy receptu Taštičky se zelnou náplní :
Kysané zelí propláchneme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a vmícháme do zelí. Dáme nejméně na 2 hodiny uležet. Troubu předehřejeme na 220 °C. Sýr zbavíme kůry a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme, vybereme jadérka a rovněž nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme nebo prolisujeme. V míse smícháme kysané zelí, sýr, rajčata a česnek a přidáme sůl, pepř a drcený kmín. Plech vyložíme pečicím papírem. Z pizzového těsta vykrajujeme kulaté plátky (průměr asi 10 cm). Na půlky plátků rozdělíme po 1 lžičce zelné náplně. Plátky ve středu přehneme a kraje opatrně zmáčkneme vidličkou. Taštičky poklademe na plech a upečeme v troubě 10 až 15 minut dozlatova. Na omáčku opereme, osušíme a nasekáme petrželovou nať, vmícháme ji do kysané smetany, osolíme a opepříme. Taštičky ochutíme paprikou a podáváme je s omáčkou.