Vložil: | Katyakaty |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Taťkova svíčková:
1 kg zadního hovězího
| 2 ks cibule
| 4 ks mrkve
| 2 ks petržele
| 1/2 ks celeru
| 30 kuliček pepřů
| 10 kuliček nového koření
| 3 ks bobkové listy
| 10 ks jalovčinek
| 1 lžička tymiánu
| 2 ks hřebíčky
| úlomek badyánu
| 1 lžíce hořčice
| 2 lžíce kečupu
| slanina
| sádlo
| worchester
| 1/4 l šlehačky
| 1/2 l mléka
| 2 lžíce hladké mouky, citrón, cukr
Postup přípravy receptu Taťkova svíčková:
Maso prošpikujeme slaninou. Trochu slaniny necháme zpěnit na 2 lžicích sádla. Na tuk dáme osmažit zeleninu a pak vložíme osolené špalíky masa. Přidáme koření, hořčici, 2 kolečka citónu, lžičku cukru a kečup, podlijeme vodou a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, do šťávy přidáme trochu studeného mléka a šťávu umixujeme. Dáme na plotnu, vlijeme v mléce rozmíchanou smetanu a mouku a necháme zavařit. Dochutíme solí, worchesterem a citrónovou šťávou. Svíčkovou podáváme s knedlíkem a brusinkami na kolečku citrónu.
Fotky receptu Taťkova svíčková:
Fotky vložil: piskotik,Marci7,hanina51