1/2 telecí hlavy
| 200 g kořenové zeleniny
| 2 lžíce sádla
| 1 lžíce mouky
| 1 dl bílého vína
| 2 vejce
| 2 housky
| 2 1/2 l vody
| bobkový list
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Telecí kyselá polévka :
Telecí hlavu dáme vařit spolu s polévkovou zeleninou a bobkovým listem. Osolíme, opepříme. Uvařené maso obereme a nakrájíme. Polévku přecedíme a zahustíme světlou jíškou z mouky a sádla. Okyselíme vínem. Housky nakrájíme na kostičky, necháme trochu oschnout v teplé troubě, zalijeme je ušlehanými vejci a na okamžit vrátíme do trouby. Podáváme jako vložku do polévky.
Fotky receptu Telecí kyselá polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!