Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Tenký chřupavý chléb:
25 g droždí
| 5 dl mléka
| 25 g tuku
| 2 lžíce řepného sirobu
| 2,5 dl žitné mouky
| 6,5 dl pšeničné mouky
| 1,5 dl vlákniny
| 1 lžička jedlé sody
Postup přípravy receptu Tenký chřupavý chléb:
Do zahřátého mléka s tukem vmícháme rozdrobené droždí, přidáme řepný sirob, sůl, vlákninu a necháme chvíli odpočinout. Potom přidáváme po částech mouku a vypracujeme těsto. Poprášíme povrch moukou a necháme tak dlouho kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Vyjmeme na vál, vmícháme jedlou sodu a zpracujeme měkké těsto. Rozdělíme asi na 10 kousků, utvoříme kuličky a necháme na vále chvíli kynout. Vyválíme placky, naskládáme na plech a v troubě vyhřáté na 250°C placky asi 4 minuty pečeme. Po 2 minutách obrátíme. Zchladlé křupavé placky uchováváme v suchu, aby ztrvrdly.
Fotky receptu Tenký chřupavý chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!