|   
 
    | Vložil: | Mangovka |  | Porcí: | 4 |  | Doba přípravy: | 60 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 8 |  |  | 
Použité suroviny receptu Tenký chřupavý chléb:
25 g droždí
 | 5 dl mléka
 | 25 g tuku
 | 2 lžíce řepného sirobu
 | 2,5 dl žitné mouky
 | 6,5 dl pšeničné mouky
 | 1,5 dl vlákniny
 | 1 lžička jedlé sody
Postup přípravy receptu Tenký chřupavý chléb:
Do zahřátého mléka s tukem vmícháme rozdrobené droždí, přidáme řepný sirob, sůl, vlákninu a necháme chvíli odpočinout. Potom přidáváme po částech mouku a vypracujeme těsto. Poprášíme povrch moukou a necháme tak dlouho kynout, až  zdvojnásobí svůj objem. Vyjmeme na vál, vmícháme jedlou sodu a zpracujeme měkké těsto. Rozdělíme asi na 10 kousků, utvoříme kuličky a necháme na vále chvíli kynout. Vyválíme placky, naskládáme na plech a v troubě  vyhřáté na 250°C placky asi 4 minuty pečeme. Po 2 minutách obrátíme. Zchladlé křupavé placky uchováváme v suchu, aby ztrvrdly.
Fotky receptu Tenký chřupavý chléb: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!