Použité suroviny receptu Tiramisu na více způsobů:
4 kelímky Mascarpone
| 4 žloutky
| 500 g moučkového cukru
| 2 hrnečky silné kávy
| 3 lžičky marsaly
| 3 balení dlouhých piškotů
| na posypání kakao holandského typu
| 1 vanilkový lusk
Postup přípravy receptu Tiramisu na více způsobů:
Postup:
Žloutky začneme šlehat a postupně přidáváme moučkový cukr a dřeň z vanilkového lusku, šleháme do husté konzistence až žloutky zbělají. Pro urychlení můžeme vyšlehat nad vodní párou. Do krému ze žloutků přidáme mascarpone a šleháme do zhoustnutí . Vezmeme velkou dortovou formu bez spodní části. Formu položíme na tác. Krém rozdělíme na čtyři díly. První díl krému rozetřeme rovnoměrně na dno formy postavené na tácu. Kávu nalijeme do misky a přidáme likér - v této směsi pak máčíme piškoty, které rovnoměrně rozložíme na vrstu krému. Vrstvy střídáme. Poslední vrstva je krém. Překryjeme fresch follií a dáme chladit do lednice tak 24 hodin. Druhý den můžeme podávat posypané kakaem. Pozor krájíme teplým nožem. Než tiramisu vyndáme z formy tak objedeme formu nožem kolem dokola, aby se tiramisu uvolnilo.