Postup přípravy receptu Tlačenka s barevnou mozaikou:
K nálevu z Moravanky přidáme jdenu lžíci octa, tři lžíce vody a sůl podle chuti. Vše mírně ohřejeme a přidáme želatinu. Želatinu můžeme připravit zvlášt podle návodu na obalu.
Mezitím si uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je, nakrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené cibuli, salámu a k Moravance, ze které jsme vyndali feferonku a cibulky. Okurku a papriku z Moravanky nakrájíme na drobné kostičky. Ke všemu přidáme tatarskou omáčku a přilijeme připravenou želatinu.
Celou směs opatrně promícháme, aby se vajíčka nerozdrobila, a nalijeme buď do formy na srnčí hřbet, nebo do tlačenkového střeva, které lze koupit v papírnictví. Tlačenku uložíme do chladu a necháme alespoň dvě hodiny ztuhnout. Podáváme s pečivem a čerstvým zeleninovým salátem. Dobrou chuť.