Postup přípravy receptu Tofu na čínský způsob:
Úplně na začátek vezmeme houby a namočíme do vlažné vody. Necháme máčet asi hodinu. Průběžně zkoušejte, zda jsou už houby měkké. Čím déle budou ve vodě, tím lépe. Cibuli nakrájíme na větší kousky, nejlépe na čtvrtky a dáme na rozpálený olej, ale nesmažíme dozlatova, necháme jen prohřát. Poté přidáme k cibuli mrkev,nakrájenou na přibližně stejně velké kusy jako cibule. Vezmeme měkké houby a odřízneme nožky, protože sami poznáte,že jsou stále velmi tvrdé. Vodou, ve které se máčely houby, podlijeme cibuli a mrkev a přidáme houby. Vodu dejte přiměřeně, aby byl obsah zalitý, ale aby přímo neplaval. Chvíli duste, asi 5 minut, a pak přidejte tofu, nakrájené na obdélníčky cca 3x6cm, silné cca půl cm. Duste dalších 5 minut a kontrolujte, zda není obsah na suchu. Nakonec rozmíchejte škrob, rozmíchaný ve vlažné vodě, a za stálého míchání přilijte k pokrmu. Po 1 minutě je hotovo.