Použité suroviny receptu Tokajský zeleninový salát:
1 hlávka ledového salátu
| 100 g mladé cibulky
| 2 žluté papriky
| 1 salátová okurka
| 6 rajských jablíček
| 100 g sterilované kukuřice
| 2 nastrouhané mrkve
| 50 g plněných oliv (nejlépe zelené)
| 150 g libové slaniny
| 100 g sýra (niva)
Postup přípravy receptu Tokajský zeleninový salát:
Omytý ledový salát, mladou cibulku a papriku nakrájíme na malé kousky. Rajská jablíčka na čtvrtky a okurku na tenké plátky. Do mísy nejdříve dáme ledový salát, mladou cibulku a papriku. Navrch položíme rajčata, okurku, kukuřici a nastrouhanou mrkvičku. Libovou slaninku lehce osmahneme na pánvi a necháme vychladnout. Nivu pokrájíme na menší kostičky. Studenou slaninu a nivu promícháme a nasypeme na salát. Ozdobíme plněnými olivami a to vše zalijeme jogurtovým dressingem.
Fotky receptu Tokajský zeleninový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!