Použité suroviny receptu Tortelliny se smetanovou omáčkou a gorgonzolou:
1 cibule
| 1-2 lžíce olivového oleje
| 350 ml zeleninového vývaru
| 150 ml šlehačky
| 1-2 lžíce světlé jíšky
| 100 g gorgonzoly
| sůl
| pepř
| 75 g vlašských ořechů
| 100 g vařené šunky
| 2 stonky hladké petržele
| 1 balíček tortellin(500g)
Postup přípravy receptu Tortelliny se smetanovou omáčkou a gorgonzolou:
Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme ji na oleji. Zalijeme vývarem a šlehačkou a necháme přejít varem. Zahustíme zásmažkou. Gorgonzolu si nakrájíme na kousky, vložíme do omáčky a za stálého míchání necháme rozpustit. Omáčku ochutíme solí a pepřem.
Vlašské ořechy nahrubo nasekáme, šunku nakrájíme na nudličky. Petržel nakrájíme na jemné proužky. Nakonec vše přidáme do omáčky a promícháme.
Tortelliny vložíme do vroucí osolené vody a na slabém plameni necháme uvařit, poté je slijeme. Servírujeme je spolu s omáčkou.
Fotky receptu Tortelliny se smetanovou omáčkou a gorgonzolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!