Použité suroviny receptu Třený jablkový koláč se sněhem:
6 žloutků
| 200 g tuku
| 300 g moučkového cukru
| 0,15 l mléka
| 300 g polohrubé mouky
| 1 ks prášek do pečiva
| 50 g posekaných ořechů
| 2 kg jablek se slupkou
| 1 ks vanilkový cukr
| 6 bílků
| 150 g krystalového cukru
Postup přípravy receptu Třený jablkový koláč se sněhem:
Tuk umícháme s cukrem a se žloutky, přidáme mléko a mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct. Po upečení naň navrstvíme horkou jablkovou náplň. Potom sníh, celý koláč posypeme posekanými ořechy a dáme do trouby ještě na deset minut dosušit při nejslabším nastavení trouby.
Příprava náplně: Čistá jablka zbavená jadřinců nakrájíme na menší kousky a podusíme s vanilkovým cukrem.
Příprava sněhu: Bílky ušleháme s krystalovým cukrem nad párou na tuhý sníh.