těsto: 250 g polohrubé mouky
| 200 g rostlinného tuku
| 200 g moučkového cukru
| 3 vejce
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžička nastrouhané citronové kůry
| 400 g borůvek (příp. jiné ovoce)
| drobenka:
| 50 g másla
| 50 g cukru krupice
| 70 g hrubé mouky
Postup přípravy receptu Třený koláč s borůvkami:
Tuk nakrájíme na kostičky a necháme při pokojové teplotě změknout. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Pak změklý tuk utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Za stále tření přidáme žloutky, citronovou kůru a opatrně vmícháme sníh z bílků. Nakonec vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut (dorůžova) na 160 stupňů. Mezitím si ze změklého másla, cukru a hrubé mouky uděláme drobenku. Po 15 minutách vyndáme předpečený koláč, poskládáme na něj ovoce, navrch drobenku a pečeme dalších asi 30 minut na 160 stupňů.
Fotky receptu Třený koláč s borůvkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!