100 g másla
| 100 g moučkového cukru
| 100 g hladké mouky
| 100 g bílků
| 100 g lískových oříšků
| 50 g čokoládové polevy
| 500 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce kakaa
| 2 lžíce krupicového cukru
| tuk a mouka na plech
Postup přípravy receptu Trubičky se šlehačkou:
Máslo nakrájíme na malé kousky, které necháme změknout při pokojové teplotě. Pak ho smícháme s moučkovým cukrem, prosátou moukou, bílky a vymícháme hladké těsto. Plech pečlivě vytřeme tukem a vysypeme hladkou moukou. Roztíráme na něj placičky o průměru 10 cm, které na povrchu posypeme nastrouhanými oříšky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 stupních Celsia asi 5 minut. Ihned po upečení ještě horké placičky stočíme do trubiček. Po vychladnutí trubičky vymažeme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Část trubiček naplníme bílou a část kakaovou šlehačkou. Tu si připravíme nejlépe den předem svařením 250 ml smetany s cukrem a kakaem. Do smetany před šleháním přidáme ztužovač šlehačky.