6 ks jablek /velkých/
| 200 g cukru
| 20 g mletých ořechů
| 20 g lískových ořechů
| 20 g mletých a opražených mandlí
| 30 g třešní /kompot/
| 1 ks vanilk. cukr
| 1 ks citrón
| 2 ks banány
Postup přípravy receptu Tufahije:
Oloupaná jablka vaříme ve vodě s citr. šťávou. Když jsou měkká, položíme je do pánve Zepter. Do svařené vody dáme cukr a vaříme tak dlouho, až vznikne sirup, pak zcedíme. Rozmačkáme banány a dobře je smícháme s ořechy a mandlemi. Jablka naplníme touto hmotou. 1 lžíci náplně necháme na zdobení. Nakonec jablka polijeme sirupem a zapečeme v troubě. Na každé jablko dáme banánový krém a třešni. Tufahije podáváme chlazené.
Fotky receptu Tufahije:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!