Použité suroviny receptu Tvarohová bábovka s jahodami:
3 ks vajec
| 250 g cukru krupice
| 1 tvaroh
| 150 g másla
| 250 g polohrubé mouky
| 1 balíček prášku do pečiva
| 100 ml oleje
| 1 lžíce kakaa
| 250 g čerstvých nebo mražených jahod
Postup přípravy receptu Tvarohová bábovka s jahodami:
Utřeme žloutky s cukrem a tvarohem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a olej. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme a nalijeme do ní 2/3 těsta, pak poklademe jahodami (zmražené nerozmrazujeme!). Zbytek těsta promícháme s kakaem a dáme na jahody.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C pomalu asi 50 - 60 minut.
Upečenou a vychladlou bábovku posypeme cukrem.