Vložil: | Vydrysek |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Utopence:
8 špekáčků
| 4 velkých cibulí
| 4 lžíce plnotučné hořčice
| 8 lžic cukru
| 1 lžíce soli
| 80 ml octa
| 240 ml piva
| 4 lístky bobkového listu
| 8 kuliček nového koření
| 16 kuliček celého pepře
| 8 malých chilli papriček
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Utopence:
1. Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme.
2. Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme prokrojenou část špekáčků.
3. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku.
4. Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice.
5. Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme.
Stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice, kde si špekáčky ještě minimálně týden odpočinou než budou nachystané ke konzumaci.
Fotky receptu Utopence:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!