Použité suroviny receptu Uzená polévka s fazolkami:
1 l vývaru z uzeného masa
| 3 bobkové listy
| 2 - 4 kuličky nového koření
| podle chuti sůl, vegeta
| fazolky mražené či sterilované ve slaném nálevu (ne v sladkokyselém)
| 2-3 brambory
| 1 šlehačka
| jíška z másla a hladké mouky
| kousek másla
Postup přípravy receptu Uzená polévka s fazolkami:
Do vývaru z uzeného masa přidáme 3 bobkové listy, a 2 až 4 drcené kuličky nového koření, fazolky a na malé kousky nakrájené syrové brambory. Podle chuti dosolíme, můžeme přidat i vegetu. Vaříme do změknutí brambor.
Mezitím si připravíme jíšku. Když vystydne, zředíme ji studenou vodou a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky. Ještě 8 až 10 minut mírně povaříme. Po odstavení vlijeme šlehačku a přidáme kousek másla. Pokud nám uzené maso zbylo, můžeme ho do polévky dokrájet.