Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
![2.75/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.75/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.75/10, hlasovalo 8 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![2.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Uzenářský špíz s čočkovým salátem:
600 g uzeniny
| 100 g slaniny
| olej
| salát
| 250 g čočky
| 100 g slaniny
| bylinky - tymián, bobkový list, petřželka, celer. nať
| 1 lžička citr. šťávy
| 2 cibule
| 1 str. česneku
Postup přípravy receptu Uzenářský špíz s čočkovým salátem:
Čočku a bylinky vložíme do 1/2 l vody a pod poklicí uvaříme doměkka.
Oloupaný česnek a cibuli nakrájíme na jemné kostičky. 100 g slaniny nakrájíme na kostičky a opečeme do křupava, přidáme cibuli, česnek a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Uvařenou čočku osolíme, dochutíme pepřem a citronovou šťávou, vmícháme směs slaniny a necháme krátce proležet.
Jednotlivé druhy uzenin nakrájíme na 3 cm velké kousky a střídavě se stočenými plátky slaniny je napichujeme na špízy. Potřeme olejem a na pánev nebo do grilu položíme tak, aby mezi jednotlivými špízy byla 10 cm mezera. Grilujeme, dokud není maso měkké a zlatavé.
Uzenářský špíz podáváme ještě teplý s připraveným čočkovým salátem.
Fotky receptu Uzenářský špíz s čočkovým salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!