Postup přípravy receptu Uzené koleno s knedlíky a se zelím:
Vepřové uzené koleno vaříme 40 minut v tlakovém hrnci společně s pepřem, bobkovým listem a novým kořením v mírně osolené vodě.
K zelí přidáme kmín a cukr, zalijeme vodou a vaříme 15 minut.
Hotový houskový knedlík, klidně zakoupený v obchodě, nakrájíme na plátky a nad párou ohříváme asi 10 minut.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova usmažíme na másle.
Uvařené uzené koleno vyjmeme z vývaru a naporcujeme. Přidáme na talíř k uvařeným knedlíkům. Knedlíky polijeme máslem s usmaženou cibulkou.
Uzené koleno s knedlíky a se zelím zapíjíme chlazeným pivem.
Vývar z masa nevyléváme, můžeme z něj připravit výbornou uzenou polévku.
Fotky receptu Uzené koleno s knedlíky a se zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hledám nový recept na KOLENO UZENÉ, a našla nejeden, jenom je mi divný u tohoto receptu na co je tam ten MÁK, že by bylo nasladko?Já taky experimentuji, ráda vymýšlím nové recepty, ale mák radši v koláči