Použité suroviny receptu Uzené maso na kyselém zelí:
600 g uzeného masa
| 2 lžíce oleje
| 2 šalotky
| sůl, mletý pepř, bobkový list
| 3 lžíce kečupu
| 500 ml vývaru
| 1/2 lžičky celého pepře
| 1 červená paprika
| 200 g kysaného zelí
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Uzené maso na kyselém zelí:
Uzené maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. V hluboké pánvi rozpálíme olej a nakrájené maso ze všech stran opečeme. Šalotku očistíme, nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Mírně osolíme, opepříme a necháme osmahnout. Přilijeme kečup, vývar a bobkový list s celým pepřem. Přiklopíme a pod pokličkou dusíme asi 40 minut. Papriku omyjeme a nakrájíme na kousky. Asi po 20 minutách dušení masa k němu přidáme kysané zelí a nakrájenou papriku. Potom dusíme ještě dalších 20-25 minut. Podáváme s vařenými brambory, posypanými nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Uzené maso na kyselém zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!