Použité suroviny receptu Uzené maso s paprikovou omáčkou:
750 g uzeného masa
| 1/4 l bílého vína
| 250 g žampionů
| 1/8 l smetany ke šlehání
| 1 lžíce sladké mleté papriky
| 1 lžíce rajského protlaku
| 4 plátky ananasu
| 1 lžíce másla
| trochu soli
| trochu mletého pepře
Postup přípravy receptu Uzené maso s paprikovou omáčkou:
Uzené maso dáme do většího kastrolku tučnou stranou dolů a osmahneme. Přilejeme víno a dusíme pod poklicí. Podle potřeby podléváme vodou. Žampiony očistíme. Smetanu, papriku a rajský protlak rozmícháme. Krátce před jídlem opečeme plátky ananasu na másle a udržujeme je teplé. Smetanu s kořením vmícháme do výpeku po ananasu a necháme přejít varem. Přidáme žampiony a pět minut je vaříme. Omáčku dochutíme. Maso nakrájíme na tenké plátky. Polejeme ho omáčkou s houbami a ozdobíme plátky ananasu.
Fotky receptu Uzené maso s paprikovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!