Použité suroviny receptu Uzené ramínko s hořčičnou omáčkou:
3 cibule
| 1 svazek polévkové zeleniny
| 2 1/2 kg uzeného ramínka
| 2 bobkové listy
| 1 hřebíček
| 4 zrnka nového koření
| 6 zrnek pepře
| 2 lžíce citronové šťávy
| 100 ml ostré hořčice
| 100 ml smetany
Postup přípravy receptu Uzené ramínko s hořčičnou omáčkou:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Omyjeme polévkovou zeleninu, očistíme ji a pokrájíme. Maso, bobkový list, hřebíček, nové koření, pepř a citronovou šťávu vložíme do hrnce. Vše zalijeme vodou a uvedeme do varu.
Přikryté maso vaříme zhruba 90 minut při mírné teplotě. Potom je vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar odložíme stranou. Vyjmeme kosti a uzené maso pokrájíme na plátky silné asi 1 cm.
Hořčici se smetanou a trochou vychlazeného vývaru z ramínka utřeme dohladka. Hořčičná omáčka je k uzenému opravdovou pochoutkou.
Fotky receptu Uzené ramínko s hořčičnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!