podle chuti: uzené maso
| cibule
| tuk na vymazání
| olej na smažení
| těsto
| 2 vejce
| hrubá mouka
Postup přípravy receptu Uzené s drobením:
Uvařené uzené maso nakrájíme na porce. Ze dvou vajec a hrubé mouky vypracujeme velmi tuhé těsto a nastrouháme jej na hrubém struhadle. Nasypeme na suchý plech (můžeme vyložit pečícím papírem) a drobení v troubě upečeme dorůžova.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Cibulí nešetříme. Usmaženou cibulku i s drobením nasypeme do vývaru z uzeného masa. Jen namočíme. Nevaříme.
Pekáček si vymažeme a dáme polovinu drobení s cibulkou, které jsme si namočili ve vývaru (vybírám sítem) i s trochou vývaru. Poklademe plátky nakrájeného masa a na něj dáme zbytek drobení. Opět s troškou vývaru. V troubě upečeme uzené s drobením do změknutí.
Uzené s drobením podáváme jako hlavní chod se zeleninovou přílohou.
Fotky receptu Uzené s drobením:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!