| Vložil: |  Delli |  
    | Porcí: | 5 |  
    | Doba přípravy: |  115 min |  
    | Hodnocení: |  Žádné hodnocení  |  
    | Počet hodnocení: |  0  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Uzené s hrachovou kaší:
500 g sušeného hrachu  (den předem namočíme do studené vody)
 | 150 ml plnotučného mléka nebo 12% smetany 
 | sůl na dochucení(dle potřeby)
 | 700-800 g kuchyňsky upraveného uzeného masa (rolka, uzené krůtí maso apod.) 
 | 2-3 lžíce  másla nebo sádla na opečení masa a cibulky 
 | 1 ks cibule, nakrájená na kolečka, kostičky nebo klínky 
Postup přípravy receptu Uzené s hrachovou kaší:
1.  Namočený hrách povařte na mírnějším plameni doměkka; trvá to půl až třičtvrtě hodiny. Vody stačí jen tolik, aby byl hrách pokrytý – lépe se provaří. Měkký hrách prolisujte přes jemné síto (tím jej zbavíte nadýmavých slupek), osolte a ještě pyré zjemněte trochou mléka nebo smetany do kávy.
2.  Uzené opláchněte pod tekoucí studenou vodou (domácí uzené tolik proplachovat nemusíte) a pak je v hrnci zalijte horkou. Krátce povařte, aby se vyplavil přebytek uzenářské soli. Maso sceďte, nechte oschnout a potom ho nakrájejte na silnější plátky. Na pánvi rozpalte máslo nebo sádlo a dvě tři minuty na něm opékejte uzené. Pak ho vyjměte, vsypte cibulku a také ji opečte. Podávejte s hrachovou kaší.
 
Fotky receptu Uzené s hrachovou kaší: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!