Vložil: | Delli |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 115 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Uzené s hrachovou kaší:
500 g sušeného hrachu (den předem namočíme do studené vody)
| 150 ml plnotučného mléka nebo 12% smetany
| sůl na dochucení(dle potřeby)
| 700-800 g kuchyňsky upraveného uzeného masa (rolka, uzené krůtí maso apod.)
| 2-3 lžíce másla nebo sádla na opečení masa a cibulky
| 1 ks cibule, nakrájená na kolečka, kostičky nebo klínky
Postup přípravy receptu Uzené s hrachovou kaší:
1. Namočený hrách povařte na mírnějším plameni doměkka; trvá to půl až třičtvrtě hodiny. Vody stačí jen tolik, aby byl hrách pokrytý – lépe se provaří. Měkký hrách prolisujte přes jemné síto (tím jej zbavíte nadýmavých slupek), osolte a ještě pyré zjemněte trochou mléka nebo smetany do kávy.
2. Uzené opláchněte pod tekoucí studenou vodou (domácí uzené tolik proplachovat nemusíte) a pak je v hrnci zalijte horkou. Krátce povařte, aby se vyplavil přebytek uzenářské soli. Maso sceďte, nechte oschnout a potom ho nakrájejte na silnější plátky. Na pánvi rozpalte máslo nebo sádlo a dvě tři minuty na něm opékejte uzené. Pak ho vyjměte, vsypte cibulku a také ji opečte. Podávejte s hrachovou kaší.
Fotky receptu Uzené s hrachovou kaší:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!